Nyhet

Årets julegave til The Beatles-fansen

Den ikoniske gruppens store katalog blir endelig tilgjengelig via strømmetjenester.

Ja, vi elsker å strømme musikk via Spotify, Apple Music og Tidal, men én ting har alltid manglet. En ganske essensiell sak, også. Ja, til og med de mest standhaftige bandene (vi ser på dere AC/DC, Pink Floyd og Led Zeppelin) har gitt etter de siste årene og lansert sine kataloger på diverse strømmeplattformer en etter en. Men The Beatles (bildet) har vi nesten ikke trodd at vi kom til å finne i digitalt format noensinne.

Nå kan det se ut som det blir andre boller. Ifølge kilder Billboard har vært i kontakt med kan julaften i år bli ekstra spesiell for dem som kan tenke seg å ville lytte til klassiske singler som Love Me Do, Strawberry Fields Forever og Penny Lane via tjenester som Spotify og Tidal. Det er nemlig datoen som skal være avtalt for et frislipp av The Beatles-katalogen på diverse strømmetjenester.

Avtalen skal ifølge magasinet ha blitt underskrevet i september, etter at forhandlingene ble gjenopptatt i januar av Universal Musics digitale leder Rob Wells. Det er ennå ikke kjent om avtalen gjelder alle strømmetjenestene eller kun et fåtall, men kildene til Billboard indikerer det første.


Dermed kan mange juble ekstra høyt på torsdag når Beatlemania treffer vår digitale samtid.

I mange år var The Beatles-katalogen kun tilgjengelig på CD i utgaver mange mente hadde for dårlig lyd. Alle bandets album ble i 2009 reutgitt i remastrede utgaver og samlet i to bokser som inneholdt stereo- og mono-utgaver av låtene. Tre år senere ble disse boksene også tilgjengelig i vinylformat, og nå tre år senere igjen er det lytterne som foretrekker strømmetjenestene som blir tilgodesett med den klassiske katalogen.

Oppdatering 23. desember klokken 14:00: I pressemeldinger fra blant annet Tidal og Spotify bekreftes det at The Beatles' katalog blir tilgjengelig gjennom tjenestene ved midnatt norsk tid. Musikken blir også tilgjengelig gjennom tjenester som Apple Music, Deezer og Google Play.

ANNONCE