Nyhet

Alternativ Julekalender, luke #15: New World Vulture feat. Reza, Mahdi og Majid

Dagens luke ble til med hjelp fra Torshov Transittmottak.

Man kjenner muligens Kyrre fra New World Vulture best fra DU/Det Är Jag Som Är Döden. Nå er det et nytt, men like fett prosjekt på gang, og akkurat for denne låta har han fått med tre gutter med en litt annerledes bakgrunn. 

Hilsen fra New World Vulture:

Nei, nå lakker det mot jul og luften er kald og tåkete og offentligheten like så. Da er det bra med kalender! Når jeg ble bedt om å bidra med en låt slo det meg at det måtte være en del nye stemmer der ute som kunne være mer interessante å høre på enn min egen. Så jeg tuslet opp på Torshov Transittmottak for unge enslige asylsøkere for å spørre om noen ville synge litt inn i opptakeren min. Jeg tenkte at der, med så mange unge folk som har reist fra alskens fjerne land og helt til oss, der må det jo være et stort overskudd av kreativ fres og tæl.

Etter litt om og men fikk jeg kontakt med tre ungdommer - Reza, Mahdi og Majid - som jeg hang med et kvarters tid. I løpet av det kvarteret fyrte de av en salve rett inn i opptakeren, som bekreftet alle mistanker om både tæl og hjerte og skills. Deres vokalbidrag er utgangspunktet for denne låta.

Teksten handler visst om kjærligheten mellom to personer, men for meg handler låta også om all denne fantastiske kapasiteten som renner inn i landet vårt nå om dagen. Hva annet kan et vakkert, karrig og folkefattig land ønske seg til jul?

Julesmask fra Reza, Mahdi, Majid, Kyrre og NWV.

Hør låta Love International i dagens luke i Alternativ Julekalender her:

ANNONCE