Nyhet

Tyler, The Creator bannlyst i Storbritannia

Rapperen kan føye til flere land på listen over utestengelser.

For en knapp måned siden ble det kjent at Tyler, The Creator hadde blitt bannlyst i Australia. Han hadde etter sigende provosert en australsk feministgruppe som svarte med å lage en underskriftskampanje om å nekte artisten å avholde konserter i landet. 

Nå viser det seg at Tyler, The Creator ikke bare er utestengt fra Australia. Ifølge Twitter-profilen hans har artisten nemlig også blitt bannlyst i Storbritannia. Tidligere denne uken annonserte han at den britiske etappen av turneen hans hadde blitt avlyst, men begrunnet ikke hvorfor. 

På Twitter skriver han nå:

Manageren til Tyler, The Creator hevder i en pressemelding at Storbritannias statssekretær anser tekstene fra 2009-albumet Bastard og 2011-albumet Goblin som upassende.

Ifølge pressemeldingen er artisten utestengt fra landet i tre til fem år grunnet innhold som "oppmuntrer til vold og intoleranse mot homoseksualitet" og "oppfordrer hat med syn som forsøker å provosere andre til å begå terrorhandlinger."

Manageren stiller seg uforstående til avgjørelsen da de aktuelle albumene ble utgitt for en tid tilbake. Han spør: "Hvorfor dømme noen for å vokse opp?" Artisten selv, stiller seg også uforstående til hendelsen:

Hør Tyler, The Creator med låten Fucking Young under.

ANNONCE