Nyhet

Professor skal kle seg ut som David Bowie i ett år

Skal overta alle Bowies personaer for å bedre forstå artisten.

Matt Brooker (til venstre) er til daglig professor i film og kultur på Kingston-universitetet i nærheten av London. Men det neste året skal han samtidig være David Bowie (til høyre).

Professoren skal nemlig skrive en avhandling om Bowie, og derfor skal han på skift leve som de forskjellige identitetene den karismatiske artisten har tatt på seg gjennom årenes løp i måneder av gangen for å best mulig kunne forstå popikonet. Han går dypt inn i oppgaven og skal ta på seg både klær, spisevaner og kulturelle interesser fra hver av sangerens karakterer.

Det betyr med andre ord å lytte til all musikken Bowie ville lyttet til, se de samme filmene, nekte seg søvn og noen uker kun spise paprika og drikker melk.

En det av Brookers gjenfødsel inkluderer også å reise dit Bowie reiste. Han har allerede besøkt Brixton,  Bromley og Beckenham, og i neste måned planlegger han å flytte til Berlin.

Brookers eksperiment følger hele Bowies karriere kronologisk, og det endelige resultatet får tittelen 'Forever Stardust'.

Du kan selv høre hvor Brooker har måtte gå, og hvilke tanker han har gjort seg inntil videre i dette videointervjuet:

Se bilder av Will Brookers fortolkninger av hans nye alter ego her:

 

ANNONCE