Nyhet

Prince: Platekontrakter er slaveri

Anbefaler unge musikere å holde seg unna plateselskaper.

7. september slippes Prince sitt etterlengtede album, HITNRUN, via strømmetjenesten Tidal. Under et pressemøte begrunnet han valget om å slippe platen rett-på-nett i stedet for å gi den ut via et plateselskap.

– Platekontrakter er akkurat som – jeg kommer til å bruke ordet, slaveri. Jeg ville fortalt hvilken som helst ung artist… ikke signer.

Videre utdypet han at strømmetjenester som Tidal er med på å øke kontrollen til artistene, og ikke minst gi en bedre oversikt over hvor inntektene ender opp. Drømmen hans er at musikere skal få betalt direkte fra slike tjenester, og ikke miste deler av inntekten til plateselskaper.

Det skal nevnes at dette ikke er første gangen Prince omtaler det å signere platekontrakter som slaveri. Allerede på 90-tallet kunne man se artisten med ordet "slave" skrevet i ansiktet som en respons på en krangel med Warner Bros.

Til tross for Prince sitt bitre syn på plateselskaper, skrev han under en kontrakt med Warner Bros. i fjor i forbindelse med utgivelsen av hans nyeste plate, Art Official Age.

Under kan du høre Prince med låten Breakfast Can Wait.

ANNONCE