Nyhet

Ett minutts stillhet topper hitlistene

Stillhet er en dyd, men nå også en kjempehit.

I Østerrike er det per dags dato et svært unikt spor som topper hitlistene. iTunes har bekreftet at deres mestselgende singel er et minutt langt klipp bestående av ren stillhet.

Sporet er spilt inn av kunstneren Raoul Hapsel som påstår at prosjektet bryter med alt han har gjort tidligere. Målet med lydklippet, som koster 8 kroner å laste ned, er å samle inn penger til asylsøkere som forsøker å rømme fra konfliktherjede områder.

Lydklippet har fortsatt til gode å bli sluppet og 1. plassen på iTunes sin liste er kun basert på forhåndsbestillinger. Dersom du har lyst til å støtte prosjektet kan du forhåndsbestille låten her.


Dette er ikke første gangen et spor bestående av ren stillhet blir gitt ut. Allerede i 1952 ga komponisten John Cage ut 4'33 som var en låt på fire minutter og 33 sekunder uten lyd-elementer. I 2014 ga indie-bandet Vulpeck ut albumet Sleepify, hvor alle låtene besto av stillhet. De oppfordret fansen til å spille av platen om og om igjen, slik at bandet kunne hente ut Spotify-inntekter. Ifølge CultofMac.com hadde Vulfpeck tjent inn over 150 000 kroner før strømmetjenesten slettet platen fra serverne sine.

Under kan se John Cage fremføre låten 4'33.


ANNONCE