Nyhet

Percy Sledge er død

Soulartisten, som er mest kjent for klassikeren 'When A Man Loves A Woman', ble 73 år.

Den amerikanske soulartisten Percy Sledge (bildet), kjent for hiten When A Man Loves A Woman, er død 73 år gammel, skriver BBC. Hans bortgang kommer etter en lang kamp mot leverkreft, og han døde i sitt hjem i Baton Rouge.

På midten av 60-tallet jobbet Sledge på et sykehus i Sheffield, Alabama, mens han var ivrig helgemusiker. Her ble han gjennom et felles bekjentskap introdusert for produsenten Quin Ivy, som ga Sledge en platekontrakt i 1966. 

Skjebnen ville det slik at Sledges kjæreste forlot ham til fordel for en annen mann, og det ble inspirasjonen til hans første singel, den romantiske klassikeren When A Man Loves A Woman. Den kom ut i mars 1966 og gikk rett inn på den amerikanske hitlistens førsteplass før den også ble en internasjonal hit. Låta er siden blitt covret av mangfoldige artister, og er blitt brukt flittig i film og reklamer.

Takket være låta kunne Percy Sledge fokusere utelukkende på sin musikkarriere. Til tross for at han kommsersielle suksess bleknet utover 1970-årene, fikk den takket være hans udødelige hit en renessanse på 80-tallet, da When A Man Loves A Woman ble gjenutgitt.

Percy Sledge ble i 2005 innlemmet i Rock & Roll Hall of Fame. 

La oss gi When A Man Loves A Woman en runde her, og minnes Sledges sjelfulle stemme:

ANNONCE