Nyhet

Norske klassikere reutgis på vinyl

Nytt label skal gi norske album en runde nummer to.

Jansen Plateproduksjon og platebutikken Big Dipper har startet samarbeidslabelen Round 2. Her skal norske klassikere gjenutgis på vinyl, og allerede i midten av neste måned blir det mulig å få et gjenhør av Folques selvtitulerte debutalbum fra 1974 på formatet.

12. juni følges den første utgivelsen på selskapet opp med Kåre & The Cavemens (bildet) Jet Age fra 1997, et album som aldri tidligere har vært tilgjengelig på vinyl.

— Vi har forent krefter med den toneangivende labelen Jansen Plateproduksjon for å realisere en gammel drøm vi har hatt: Å utgi de flotteste reutgivelser av de beste norske platene, sier Andreas Leine Jakobsen i Big Dipper til GAFFA.


Han forteller videre at de skal samarbeide med de beste innen lyd og coverdesign, og forhåpentligvis presentere mange lytter- og platesamlerfavoritter i årene som kommer.

— Vi ønsker å være tro mot artistens intensjon da albumene opprinnelig ble spilt inn. Vi bruker derfor mye tid på å skaffe til veie originalmastere og artwork, i mange tilfeller er dette et realt detektivarbeid. Forhåpentligvis kan vårt selskap bidra til å øke bevisstheten rundt bevaring av norsk kulturarv og rockehistorie. Vi håper og tror at våre utgivelser vil tilfredsstille vårt kresne publikum, både lydmessig og visuelt.

Hør Do They Know The Way To Monterey fra Kåre & The Cavemens Jet Age her:

ANNONCE