Nyhet

De solgte mest under Record Store Day

BuzzAngle har telt over antall solgte RSD-utgivelser i Storbritannia.

Den 18. april sto i platebutikkenes tegn, da Record Store Day ble markert i hele verden. I forbindelse med dagen har analyseselskapet BuzzAngle Music sett på hvilke utgivelser som solgte mest i Storbritannia.

Så, hvordan gikk det? Ifølge tallene deres var det en salgsvekst på 3.4 prosent i forhold til fjorårets Record Store Day, men sett i forhold til uken før skal salget av vinyl ha steget med svimlende 628 prosent.

En liste over de 50 mest solgte RSD-utgivelsene i Storbritannia er også offentliggjort, og det er The White Stripes (bildet) som topper listen med deres utgivelse av Get Behind Me Satan, som ble gjenutgitt på vinyl i anledning at det har gått ti år siden albumet først ble utgitt. Metallica kommer på andreplass på listen med utgivelsen av kassettdemoene No Life 'Til Leather fra 1982 mens Run The Jewels tar tredjeplassen med Bust No Moves på 12-tommers vinyl.


Se de ti øverste plasseringene på listen under, og klikk her hvis du vil se hele listen:

Topp 10:

01. The White Stripes - Get Behind Me Satan
02. Metallica - No Life Til Leather
03. Run The Jewels – Bust No Moves
04. David Bowie - Changes
05. The Black Keys - Meet Me In The City
06. Father John Misty - I Love You, Honeybear
07. Citizen Dick - Touch Me I'm Dick
08. The Replacements - Alex Chilton
09. Built to Spill - Untethered Moon
10. Ramones & Hüsker Dü - Sheena Is A Punk Rocker


Vi har ennå ikke sett noen oversikt over salg i Norge i forbindelse med Record Store Day, men i slutten av forrige uke snakket vi med innehaverne av platebutikkene Big Dipper og Tiger i Oslo, samt Apollon i Bergen. De hadde blandede følelser for markeringen, men det kom også frem at Record Store Day var regnet for å være årets beste salgsdag hos de butikkene som deltok på markeringen her til lands.

Les hele artikkelen her.


ANNONCE