Nyhet

Roskilde Festival gjør store endringer

Fra og med neste år vil den danske festivalen starte tidligere enn normalt.

Arrangørene av den danske storfestivalen er igang med planleggingen av neste års Roskilde-fest. Men fra og med 2015 blir det også en del endringer, også i når musikken starter på de store scenene. Vanligvis har festivalcampen åpnet søndagen før de store konsertene har startet inne på selve festivalområdet, men neste år er det klart at campingklare festivalgjester kan komme inn allerede på lørdagen.

Konsertdatoene blir også endret, og der torsdag tidligere har vært dagen for de første konsertene på den ikoniske orange scene, vil selve festivalen fremover gå av stabelen onsdag til lørdag.

— Roskilde Festival skal fremover avsluttes med et kjempebrak. Gjennom å gjøre lørdagen til den siste dagen tror vi at mange flere festivalgjester forblir i felleskapet på festivalplassen til det aller sisste istedenfor å reise hjem. Søndagen har de siste årene vært dagen hvor mange forbereder seg på å dra hjem eller forlater plassen. Så vi tror at vårt kjernepublikum vil verdsette en finale lørdag natt der de kan feste sammen med samme høye energi og nysgjerrighet som de andre dagene, sier festivalens talskvinne Christina Bilde i dag.

Bookingsjef Anders Wahrén sier samtidig at det er flere fordeler ved disse endringene.

— Vi har opplevd at vi mister flere attraktive artister fordi mange av de store internasjonale festivalene typisk ligger i helgene og derfor legger inn bud på de samme artistene på de samme tidspunktene. Ved å arrangere festival også på onsdagen får vi en rekke bookingmessige fordeler som vårt publikum vil nyte godt av i fremtiden.

Neste års Roskilde Festival arrangeres dermed fra lørdag 27. juni til lørdag 4. juli.

ANNONCE