Nyhet

Kesha saksøker produsent for seksuelle overgrep

Sier hun har blitt misbrukt fysisk, verbalt og følelsesmessig i et tiår.

Kesha har gått til sak mot produsenten Lukasz Gottwald, kjent som Dr. Luke. Hun hevder at han har begått "seksuelt, fysisk, verbalt og følelsesmessig overgrep" mot henne i nesten et tiår, noe som har "satt hennes liv på spill" i følge søksmålet. Dette melder rollingstone.com.

Dr. Luke har blant annet samarbeidet med Kelly ClarksonBackstreet Boys og Pink i tillegg til Kesha. Han har opptrådt med Saturday Night Live-bandet i ti sesonger frem til 1997, og i 2009 ble han kåret til en av tiårets ti beste produsenter av Billboard.

I søksmålet lyder påstanden at Gottwald kom med seksuelle tilnærmelser mot Kesha da hun var 18 år, i forbindelse med deres første samarbeidskontrakt. Han skal ha tvunget henne til å ta narkotika og drikke alkohol for å senke hemningene hennes. Kesha har bedt dommeren om å løsrive henne fra hennes nåværende kontrakt med produsenten.


Beskriver eksempler på overgrep

27-åringen beskriver noen eksempel på episoder der hun har blitt utsatt for seksuelle overgrep. Hon hevder at Gottwald på et tidspunkt fikk henne til å sniffe et stoff før de sjekket inn på et fly, der han skal ha misbrukt henne seksuelt mens hun var bedøvet.

I en annen episode skal han ha gitt henne sovepiller, hvorpå hun våknet dagen etter i produsentens seng uten noen idé om hvordan hun havnet der. Kesha beskriver også en hendelse der Gottwald skal ha forsøkt å slå henne, som førte til at hun løp barføtt nedover Pacific Coast Highway i California og gjemte seg i fjellet.


Keshas advokat Mark Geragos uttaler: "Denne rettsaken er en helhjertet innsats fra Kesha for å gjenvinne kontrollen over sin musikk-karriere og sin personlige frihet etter å ha lidd i ti år som offer for mental manipulasjon, følelsesmesisg misbruk og seksuelle overbrep i hendene på Dr. Luke."

Samme dag som Kesha leverte inn søksmålet har også Dr. Luke gått til sak mot henne. Han beskylder henne for bakvaskelse og kontraktsbrudd. Produsenter påstår at Kesha har diktet opp episodene, og at hun har truet med å dele løgnene med en blogger. Videre heveder han at han har hatt en kopi av henne søksmål i flere måneder, fordi Kesha og hennes mor prøvde å presse han til å løsrive henne fra kontrakten.

"Vi er overbevist om at Dr. Luke vil seire i disse sakene, og at vår klient vil bli tildelt en betydelig erstatning for denne ondsinnede atferden", sier Dr. Lukes advokat.


Kesha og Dr. Luke har i flere måneder hatt stridigheter om hennes fremtidige karriere. Fansen har støttet opp om Kesha og startet en underskriftskampanje for å fri henne fra kontrakten med Dr. Luke.

"Jeg føler at mine fans er virkelig beskyttende overfor meg. De ønsker bare å se meg utvikle meg som kunstner. Forhåpentligvis vil jeg i fremtiden være i stand til å skrive en ballade eller en mer sårbar sang", fortalte hun Rolling Stone i fjor.

ANNONCE