Nyhet

WiMP fjerner musikk med rasistisk budskap

Den norske strømmetjenesten er gjort oppmerksom på låter med "hvit makt"-tematikk.

I går kunne flere svenske medier melde om at streamingtjenester som Spotify, Google Play Music og norske WiMP hadde rasistisk innhold og låttekster med "hvit makt"-tematikk på sine servere. Der Spotify var bedre, eller i det minste kjappere, med å fjerne uønsket materiale. GAFFA Sverige har snakket med WiMP som bekreftet at  de aktuelle artistene, blant annet No Remorse og Screwdriver, ikke lenger kan lyttes til gjennom tjenesten. Noe som etter et raskt søk viser seg å være korrekt.

Den norske musikktjenesten påpeker akkurat som de andre tjenestene gjorde dagen i forveien at størrelsen på deres bibliotek gjør det vanskelig å se over alt, men at de ønsker tips om musikk med tvilsomt innhold velkommen.

— WiMP respekterer selvsagt ytringsfriheten, men vi forbeholder oss retten til å slette musikk med ulovlig innhold. Siden det er over 25 millioner sanger og tusenvis av nye som kommer til hver dag, er det bra at vi blir gjort oppmerksomme på dette, slik at vi lettere kan ta affære, sier Kristin Eldnes, kommunikasjonssjef hos WiMP Music, til GAFFA.

ANNONCE