Nyhet

Hva er egentlig den nordiske lyden?

Konkurranse utlyst for å få litt mer klarhet – alle kan delta.

Mens utlandet snakker om en spesiell nordisk lyd, er debatten i Norden praktisk talt ikke-eksisterende.Derfor har Out In The North lansert prosjektet "Finding The Nordic Sound" for å finne nordisk lyds momentum.Nå oppfordrer gruppen alle musikkelskere i Norden til å dele sin idé om hva nordisk lyd er, i samarbeid med Sennheiser Nordic.Beste idé vinner en opptaksdag i et profesjonelt lydstudio.

– Det begynte som en strøtanke som bet seg fast og vokste i oss.Hvordan kan det være slik at utlandet snakker om nordisk lyd, når vi ikke engang selv vet hva begrepet nordisk lyd dekker?Dette var et så interessant og viktig spørsmål at vi måtte undersøke det", sier Frederik Kyhn, Musical Editor for OITN i en pressemelding.

40 sessions og ti dokumentarfilmer er spilt inn til prosjektet. Men nå kommer neste steg.

– Vi ønsker å invitere alle musikkelskere i Norden til å komme opp med deres idé om hva som har momentum i nordisk lyd akkurat nå.Så kan vi sammen medvirke til å definere denne særlige nordiske lyden som utlandet allerede snakker om", sier Frederik Kyhn.

Så hva er den nordiske lyden for deg? Alle i Norden som laster opp sitt bidrag på OITNs facebookside og tagger videoen med #nordicmomentum, vil delta i konkurransen om å vinne en opptaksdag i et profesjonelt lydstudio, stilt til disposisjon av Sennheiser i det nordiske landet der vinneren bor.Samtidig vil Sennheiser trekke lodd om tre Sennheiser MOMENTUM høretelefoner, som bl.a. er kåret til beste høretelefoner i 2013 av det nordiske magasinet Lyd og Bilde.

 

ANNONCE