Nyhet

Hør radio fra Iceland Airwaves

Respekterte radioverter og DJ-er samles i Reykjavík for å kjøre sending over tre dager dedikert til nordisk musikk.

Over tre kjølige dager i Island forvandles Nordic Playlist – en plattform for nordisk musikk – til en helt egen nettradiostasjon, hvor mer enn 15 radioverter, journalister og dj-er er invitert til å dele sitt engasjement for nordisk musikk.

Det sendes direkte fra den spesialdesignede Nordic Playlist Radio Bar, som en del av den islandske festivalen Iceland Airwaves off venue-program, og streames online via linken i bunnen av denne artikkelen. 

Festivalgjestene på den forlengst utsolgte Iceland Airwaves og andre interesserte kan stikke innom baren, hvor det i tillegg til direkteradiosendinger også presenteres eksklusive live-opptredener, serveres mat og drikke, samt tilbys opplading av mobiltelefoner.

Programmet for Nordic Playlist Radio utgjøres av mer enn 15 erfarne og anerkjente DJ-er og radioverter som BBC Radio Ones Huw Stephens, NRK P3s Christine Dancke, SVT PSLs Per Sinding-Larsen og DR P6 Beats Jan Sneum. Hver for seg vil de presentere egne programmer, som alle kretser rundt temaet "Nordisk musikk". Se hele programmet her.

— Vi er meget stolte av dette tiltaket, som tar 'oppdagelses-elementet' av Nordic Playlist et skritt videre. Vi hyller mangfoldet og talentene i Norden gjennom radioprogrammer med respekterte og dyktige radioverter, samtidig som vi markerer de kunstnere og DJ-ene hittil har vært en del av Nordic Playlist, sier redaktør for Nordic Playlist, Francine Gorman.

Der blir også opptredener fra flere nordiske artister under disse programmene. Islandske Ásgeir (bildet), finske Jaakko Eino Kalevi og færøyske Byrta kan oppleves live i Nordic Playlist Radio Bar, som befinner seg på hovedgaten i Reykjavík i en gammel butikk, som blir spesialdesignet for anledningen. Det står en av Islands anerkjente opplevelsesdesignere Kristin Maria Sigthorsdottir for. Hun vil også forberede annerledes nordisk mat og cocktails, som kan nytes i baren.

For å følge sendingene fra Nordic Playlist Radio Bar kan du benytte deg av denne linken.

ANNONCE