Nyhet

Christine And The Queens til Oslo

Kvinnen bak Frankrikes bestselgende album for tida spiller i Oslo denne uka.

Franske "Christine" og hennes "dronninger" har gitt ut tre apetittvekkende EP-er i løpet av de siste to årene, og i sommer kom den første fullengderen, braksuksessen Chaleur Humaine. Albumet er i skrivende stund Frankrikes bestselgende skive, og inneholder en god indiepopmiks der eletronika og R&B er blant hovedingrediensene.

Hodet bak prosjektet er multikunstneren Heloïse Letissier fra Nantes, en produktiv dame som operer både som tekstforfatter, komponist og sanger. Hun har selv uttalt at hun har latt seg inspirere av så vidt forskjellige kunstnere som Lou Reed, Serge Gainsbourg, Fever Ray, David Lynch og Michael Jackson i sitt musikalske uttrykk. 

Live har Christine and the Queens gjort seg bemerket med et teatralsk og dansefylt fyrverkeri av et sceneshow, blant annet som oppvarmer for Lykke Li, Woodkid og Lilly Wood and the Prick. Nå er det på tide at den franske gjengen headliner sin egen Oslo-konsert, og åstedet blir Cosmopolite førstkommende onsdag (5. november, kl. 21.00).

Vi fikk tidligere i år med oss Christine and the Queens' konsert på showcase-festivalen Eurosonic, og vår anmelder kalte den halvtime lange smakebiten av en konsert for en "elegant opptreden med definitive stjernekvaliteter." Les hele den firestjerners anmeldelsen her, og sjekk ut videoen for Chaleur Humaine-sporet Saint Claude nå: 

 

ANNONCE