Nyhet

Neil Young slår et slag for lydkvaliteten

Lanserer sin mye omtalte høykvalitets musikkspiller via Kickstarter.

Neil Young har i mange år jobbet med å bedre lydkvaliteten på musikk, og har tidligere erklært seg selv en svoren fiende av MP3-formatet og dens komprimerte lydbilde. Tidligere i år mottok den musikalske legenden også en ærespris fra Recording Academy's Producers and Engineers Wing for sitt fokus på lydkvalitet.

Denne uken skal Young endelig lansere sin mye omtalte høykvalitets musikkavspiller Pono, under South By Southwest-festivalen i Austin, Texas. Likefullt har noe av informasjonen rundt lanseringen allerede lekket, blant annet at prisen vil ligge på rundt 399,- US$ og at spilleren vil ha en lagringskapasitet på 128GB. Pitchfork melder også at man kan forhåndsbestille spilleren via Kickstarter allerede fra fredag av.

— Å høre lyden av Pono for første gang kan sammenlignes med å bli truffet av sollyset etter å ha sittet inne i en mørk kinosal, har Young tidligere sagt om musikkspilleren som har vært under utvikling i flere år.

Så spørs det bare om Pono kan hamle opp med hegemoniet til Apple.

Neil Young tar for øvrig med seg The Crazy Horse til Bergen 1. august for sin eneste norgeskonsert i 2014. Billetter til konserten på Bergenhus Festning finner du som vanlig hos GAFFA LIVE.

ANNONCE