Nyhet

Google Play Music lanseres i Norge

Enda flere tilskudd til floraen av digitale musikktjenester i Norge.

Google Play ble lansert i 2008 som søkegigantens digitale nettbutikk og svar på Apples iTunes Store. Mens norske eiere av Android-telefoner har kunnet laste ned apper, bøker og mer via Google Play i mange år, har de manglet muligheten til å kjøpe musikk via tjenesten. Inntil nå.

Play Music, som lanseres i Norge fra og med akkurat nå, består av tre ulike digitale musikktjenester i én og samme løsning:

  • En butikk der du kan kjøpe sanger og album.
  • Et digitalt skap i skyen der du kan laste opp og lagre 20 000 av dine egne sanger og strømme de på dine forskjellige enheter, uavhengig av hvor du er i verden.
  • "All Access", en abonnementstjeneste som gir deg tilgang til 20 millioner sanger som du kan strømme så mye du orker, på tvers av alle enheter.

All Access gir deg også reklamefrie radiostasjoner som basererer seg på dine favorittartister, -album eller -låter, og anbefaler deg ny musikk.


Det kan med andre ord se ut som dette er både iTunes Store og iTunes Match pluss Spotify, WiMP og Last.fm-radio i én pakke.

Google Play Music er tilgjengelig via nettleseren på datamaskiner samt en app for mobile platformer til Android og iOS. For de som er nysgjerrige og vil prøve det ut, er All Access er tilgjengelig som et gratis prøvetilbud i én måned, og til redusert månedspris for de som abbonerer innen 30. april.

Samtidig lanseres også Google Play Movies i Norge, en tjeneste for kjøp og leie av filmer over nett.


ANNONCE