Nyhet

David Bowie med to gjenutgivelser

Feirer Record Store Day ved å gjøre et dykk i egne plater.

David Bowie har meldt seg inn i kampen om den lokale platebutikkens overlevelse. I den anledning blir han med og feirer Record Store Day lørdag 19. april, med utgivelse av to picture disc 7"-vinylsingler. Det dreier seg om Rock'n'Roll Suicide fra det glamrockende Ziggy Stardust and The Spiders From Mars fra 1973 og 1984 fra Diamond Dogs, opprinnelig utgitt i 1974. Hvis du er en helhjerta David Bowie-fan, kan begge disse absolutt anses som noen must-haves.

Singlene har forøvrig begge 40 års-jubileum i år. Rock'n'Roll Suicide kom opprinnelig ut den 12. april 1974. Den nye utgivelsen vil inneholde tilhørende lydspor av Bowies farvel-tale som Ziggy Stardust - fra den gang Bowie ga fansen sjok ved å pensjonere sitt eget alter-ego fra scenen under sin siste konsert på Hammersmith Odeon den 3. juli 1973.

1984 figurerer både i studioutgaven og i en live-versjon tatt fra amerikanske ABC TVs Dick Cavett Show på slutten av 1974. Det vil bli første gang fansen får mulighet til å kjøpe nettopp denne opptredenen på vinyl.


I år ble Chuck D fra Public Enemy utnevnt til ambassadør for Record Store Day. Han har tidligere uttalt:

- I denne tidsalderen, hvor musikkindustrien har svingt musikken i et virtuelt syn og en ditto historie, føler jeg meg beæret over å skulle være ambassadør for Record Store Day 2014. Med massenes nakker bøyd ned over egne smarttelefoner, lar vi alle oss musikkelskere GPSe vår vei inn i virkeligheten - som er platebutikken. Det er et mektig forsøk, men la oss gjøre det.

ANNONCE