Nyhet

Personlig og uttrykksfullt fra rockehelt

Hør Neil Young tolke andre mestere eksklusivt hos WiMP.

I mars slo han et slag for lydkvaliteten i form av lanseringen av den mye omtalte høykvalitets musikkavspilleren Pono. Nå slår Neil Young nok et slag for å få folk til å forstå verdien av lydkvalitet. På platen A Letter Home er alle låtene spilt inn live, på ettspors, mono, for å ivareta den varme, organiske sounden av et gammelt Folkways-opptak.

Platen er spilt inn i Jack White sitt Third Man Records i Nashville – et innspillingsstudio på størrelse med en telefonkiosk (se video). Resultatet er det som blir beskrevet som en "dypt personlig og uttrykksfull lytteropplevelse". Young har nemlig valgt å spille inn en samling coverlåter med stor personlig betydning. Blant låtene som finnes på platen er Crazy (Willie Nelson), Girl from the North Country (Bob Dylan) og My Hometown (Bruce Springsteen).

Om det ikke var personlig nok – Young åpner platen med et muntlig brev til sin avdøde mor som ifølge pressemeldingen er "en rørende hilsen om sin egen tilstand som på mange måter setter tonen for resten av skiva".

Hør A Letter Home eksklusivt hos WiMP her.

Neil Young gjør årets eneste norske konsert i Bergen 1. august. Billetter finner du hos GAFFA Live.

ANNONCE