Nyhet

Bowies siste dag – se musikkvideoen innspilt i verdensrommet nå!

Se astronaut Chris Hadfields video for Space Oddity før det er for sent- og les intervjuet vi gjorde med Hadfield senior og junior i fjor.

For nøyaktig ett år siden ble astronaut og gitartrubadur Chris Hadfield den aller første personen noensinne som innspilte en musikkvideo ute i verdensrommet. Hadfield fremførte et cover av David BowieSpace Oddity på den internasjonale romstasjonen, og videoen ble en massiv hit på YouTube.

Da vi intervjuet Hadfield gjennom hans sønn Evan Hadfield (Chris selv var litt vel langt unna Norge, for ikke å snakke om jordens overflate) i forbindelse med videoslippet, fikk vi høre at Bowie var både beæret og entusiastisk da han fikk vite at endelig noen hadde tatt steget med å covre Space Oddity ute i verdensrommet - et stunt som mange Bowie-fans hadde etterlyst i årevis. Bowie og hans folk fikk sørget for at bruken av sangen ble godkjent på offisiellt vis, men i følge en offentliggjøring som Chris og Evan kom med  i dag, er det dessverre slutt på moroa nå:

- Nå har det gått et år siden min sønn og jeg lagde og utga Space Oddity-videoen. Vi har vært overveldet og lykkelige over at den falt i smak hos å mange - og at de kanskje fikk se hvordan en romferd egentlig er. Vidoen hjalp oss å demonstrere at mennesker faktisk har forlatt jorda, og at romstasjonen er et nytt stadie. Ikke bare for vitenskap og utforsking, men for kunst og musikk også. Med utforsking følger innsikt - med perspektiv følger selvinnsikt. Vi fikk tillatelse fra David Bowies folk til å ha denne videoen oppe på YouTube i ett år, og nå er dette året over. Vi jobber med å fornye lisensen for den, men det er ikke mulig å love noenting når det gjelder videoer som er filmet i verdensrommet, så du burde kanskje ta en siste kikk nå i dag før den tas ned. Tusen takk for alt, dere har vært utrolige hele veien.

Les hele intervjuet vi gjorde med astronauten Chris Hadfield via hans stedfortreder på jorden, Evan Hadfieldher

Videoen har i skrivende stund blitt spilt av over 22 millioner ganger. La din avspillingen bli en av de siste:

 

ANNONCE