Nyhet

Streaming og konserter ga rekordresultat

TONO melder om den største omsetningen i forvaltningsorganisasjonens historie.

Fjoråret ble nok et rekordår for TONO, forvaltningsorganisasjonen til norske låtskrivere. Omsetningen endte på 469 millioner kroner, noe som tilsvarer en økning fra 2012 på 7,48 prosent. Nettrelaterte inntekter og konserter er de største årsakene til veksten med økning fra 2012 på henholdsvis 47 og 23 prosent.

— Vi er glade og stolte over å kunne legge frem et årsresultat som viser en omsetning som nærmer seg en halv milliard. Det betyr at det repertoar TONO forvalter på vegne av komponister, tekstforfattere og musikkforlag er ettertraktet og verdsatt, og at vi klarer å forvalte vårt samfunnsansvar som tilrettelegger for offentlig bruk av musikk med å innhente og utbetale riktig vederlag for bruken av det, sier Cato Strøm, administrerende direktør i TONO.

Forvaltningsorganisasjonen opplyser om at det største vekstområdet for dem er internett. Onlineinntektene økte med 47 prosent fra 2012 til 2013: Fra 50,4 millioner til 74 millioner. Til sammenlikning var organisasjonens onlineinntekter i 2008 på 822 000 kroner.

Det er særlig avtalene med streamingtjenestene Spotify og WiMP som gir de største inntektene.

Konsertinntekter utgjorde det nest størst økende markedsområdet for TONO i 2013, med en vekst på 23 prosent. Veksten har flere årsaker, blant annet en god sommer med godt besøkte festivaler. Megakonserter med store internasjonale stjerner, for eksempel Justin Bieber (bildet), ga også store inntekter.

ANNONCE