Nyhet

Roskilde Festival er utsolgt

Om du hadde tenkt deg til Danmark i slutten av måneden og ennå ikke har skaffet deg ukespass til Roskilde, har du muligens et problem.

Roskilde Festival kunne søndag kveld melde utsolgt. Ifølge festivalarrangørene er 80.000 festivalpass dermed revet bort og det er første gang på tyve år at festivalen selger ut så raskt.

Blant årets trekkplastere finner vi The Rolling Stones, Outkast, Damon Albarn, Drake, Major Lazer, Skambankt og Arctic Monkeys.

— Vi må nesten 20 år tilbake i tid for å finne en årgang, hvor vi har solgt så mange billetter så rask. Vi har gjennom hele 2014 lagt merke til at riktig mange har hatt lyst til å dra Roskilde Festival i år, siden billettnivået har ligget rekordhøyt siden offentliggørelsen av The Rolling Stones og det komplette programmet i april. At vi nå kan melde utsolgt med 80.000 solgte festivalpass betyr at mange musikkelskere får mulighet til å oppleve hele den åtte dager lange festivalperioden, skriver festivalens talskvinne Christina Bilde.

At festivalen allerede nå kan melde utsolgt betyr også at foreningen bak Roskilde Festival sitter igjen med et overskudd som skal doneres til humanitære formål.

Selv om alle festivalpassene nå er revet bort, er det fremdeles et lite antall dagspass igjen å få kjøpt til fredagen, lørdagen og søndagen under festivalen. Dagspassene til torsdagen røk derimot raskt ut da det ble klart at både Outkast og The Rolling Stones skulle spille den dagen.

GAFFA har også et lite antall festivalpass inkludert telt i salg.

Den danske festivalen arrangeres i år 29. juni til 6. juli, og du kan lese mer om Roskilde Festival i GAFFAs Festivalguide.

ANNONCE