Nyhet

Neil Young kansellerer kontroversiell konsert

Mener situasjonen i Israel gjør det utrygt å gjennomføre torsdagens konsert i Tel Aviv.

Neil Young & Crazy Horse hadde planlagt å spille konsert i den israelske byen Tel Aviv torsdag denne uken. Dette har ført til protester fra blant andre Pink Floyds Roger Waters, som fredag skrev brev til Young (bildet) hvor han ba ham avlyse konserten grunnet konflikten mellom Israel og Palestina.

Etter de siste dagenes eskalering av den langvarige konflikten har Young, som også besøker Bergen 1. august, sett seg nødt til å avlyse konserten.

I en pressemelding skriver Neil Young blant annet at han ser frem til å spille i et fredelig Israel og Palestina. Det spørs om det blir i hans levetid.


Pitchfork skriver også at Young har bestemt seg for å donere penger både til Louise & Tillie Alpert Youth Music Centre of Israel og Heartbeat. De to organisasjonene lærer israelske og palestinske barn musikk, og får dem til å spille sammen.

Det er fremdeles mulig å skaffe seg billetter til Neil Young & Crazy Horse-konserten i Bergen. Dette blir deres eneste opptreden her til lands, og er en erstatning for fjorårets avlyste konsert, etter at en skade hos gitarist Frank 'Poncho' Sampedro resulterte i at bandet måtte kansellere flere konserter i Europa.

Billetter kjøper du via GAFFA LIVE.

ANNONCE