Nyhet

GAFFA TV: Nakenløpet på Roskilde – blafrende bryster og svingende kjepper

Det tradisjonsrike løpet ble i år flyttet, men nakenheten var intakt

Værgudene var med Roskilde Festival fredag klokken 13.00, da årets nakenløp skulle løpe av stabelen - for å si det mildt. Den stekende sola varmet det store publikummet opp til kokepunktet fra en skyfri himmel over Camp Crazy Legs i Dream City, mens fem gjeve piker og en rekke freshe fyrer giret seg opp til årets løp.

- Det har vært noen nedskjæringer på Roskilde Festival, så nakenløpet røk. Det samme gjorde Roskilde Radio. Så vi tok over arrangereringen av nakenløpet for i år, forteller Lars Sauer, talsamann for Camp Crazy Legs.

GAFFA TV har tradisjonen tro filmet nakenløpet, og du kan se resultatet nedenfor. Innslaget er filmet og klippet av Bifrost Productions.

Tradisjonelt har premien for å vinne nakenløpet vært en billet til neste års festival, men det var det ikke budsjett til i år. I stedet hadde alle campene i Dream City donert gaver, som endte opp med å utgjøre to store poser med alskens saker og ting - tunfisk og makrell, spill og leketøy, sprit og magasiner. Utover det hadde Camp Crazy Legs fått skåret ut to troféer i blankt, skinnende metall: En skinnende fallos til den mannlige vinneren og et struttende par patter til den kvinnelige vinneren.

I timen opp mot nakenløpet sto to jenter med skilt på gangstien og prøvde å lokke flere deltakere med i konkurransen. "Det er gøy å løpe, men det er mer gøy å løpe naken" ropte den ene. En halv time før et stort stort skudd med konfetti skjøt det 430 meter lange løpet i gang, varmet alle deltakerne opp i VIP-området med en omgang aerobic, mens publikum strømmet gisende til. Reaksjonene var vidt forskellige. Noen jenter utbrøt: "Du godeste! Jeg kan virkelig ikke forstå at de tør det der!", mens en full fyr slo til kompisen sin og konkluderte: "Det er moro hvordan folk plutselig begynner å glo bare fordi folk er nakne."

Deltakerne beveget seg til startfeltet, hvor de ble presentert - blandt annet med Fun Facts. Slik fikk vi blant annet vite at det blant deltakerne også var en nederlender, og at vedkommende var venstrehendt. Caroline, 19 år, var til gjengjeld god til å queefe.

Presis klokken 13.00 ble løpet satt i gang. Det var et tett løp, og da løperne rundet den siste svingen og forsvant ut av syne økte spenningen om hvem som ville komme først frem til Camp Hvor er Willy.

Vinnerne ble nummer 22, Rasmus, og nummer 12, Line Marie. De kom begge opp til konferansieren for å motta sine premier, mens de øvrige deltakere stille slukket tørsten med kaldt vann.

"Det er fantastisk! Det er SÅ varmt! Og jeg er SÅ glad," peste Rasmus. Line Marie tok det mere rolig da hun grep mikrofonen og konstaterte: "Jeg vandt forrige år også". De fikk begge overrakt sine flotte troféer i en snor rundt halsen. Også her var Line Marie kjapp i replikken: "Jeg har endelig fått bryster," ropte hun smilende.

Rasmus fra København deltog for første gang. Han har aldri før vært på nakenløpet, men etter han hadde overstått sin siste eksamen på fredag besluttet han seg for at han da selvfølgelig skulle være med. Og blyg kan man ikke kalle den unge herren:

"Altså, man ser jo ikke at folk kikker mens man løper. Det er også helt likegyldig for meg, det påvirker meg ikke. Jeg synes selvfølgelig at det er litt moro at folk kikker, men ellers er det bare fett. Der har vært superbra stemning her. Det er også fint å få litt luft rundt testiklene."

Mens menneskemassen ble oppløst for å feire Dagens Camp med Camp Rosé, lå en ferdig deltaker i gresset, fullstendig blottet, med en hånd over øynene. Årets nakenløp var atter en suksess, som beviste at Roskildes publikum fortsatt er frisinnet den dag i dag - og at nakne mennesker altid er en liten smule mer interessante å glo på.

Se massevis av bilder fra nakenløpet i GAFFAs galleriseksjon

ANNONCE