Nyhet

Festivalprat: Chvrches på Slottsfjell

Vi tok en kjapp prat med den skotske elektropop-trioen før de inntok scenen i Tønsberg.

Velkommen tilbake – sist GAFFA pratet med dere sa dere at dere elsket vinterkulden i Norge. Er det minst like stas nå i solsteiken?

Lauren: Takk! Haha, jeg ser faktisk fordeler ved begge deler. De få gangene vi har vært her har vi uansett storkost oss – selv om vi har ikke rukket å se så mye av landet enda. Men det lille vi har sett er helt nydelig.

Så hyggelig! Nå er vi på festival og må dermed kjøre litt festivalprat. Hva er deres ultimate festivaltips for en god opplevelse?

Lauren: Hvert fall å bruke sunn fornuft og alle de tingene der, som… ehm, ta med solkrem og pass på å alltid ha mye batteri på telefonen. Eller forresten, bare dropp telefonen og finn et bra 'meeting point'. Det er altfor vanskelig å nå hverandre på telefonen.

Martin: Også de der laderne man kan feste til telefonen – de er jo helt geniale!

Festivaler er jo veldig moro, men hva er deres aller morsomste festivalminne?

Iain: Det mest nylige minnet jeg har er fra søndag, da vi spilte på T In The Park (skotsk festival, red. anm), og det var en fyr på kanskje 60 år som satt på noens skuldre og tok helt fullstendig av. Jeg aner for øvrig ikke hva slags sterke saker han hadde fått i seg, men det så bare ut som han hadde det helt fantastisk. Det var veldig underholdende å følge med på fra scenen. Og en smule distraherende.

Mye har skjedd for dere det siste året, med etterlengtet albumslipp og drøssevis av konserter. Når var egentlig deres første festivaljobb?

Martin: Hmmmm… Det var vel så sent som Field Day i fjor sommer. I mai.

Lauren: Vi hadde gjort noen småfestivaler før det, men det føles som om det er den første som virkelig teller.

Også spilte dere jo på Hove i fjor sommer…

Lauren: Ja, det var veldig fint og så bra beliggenhet rett ved vannet. Også fikk vi sett Frank Ocean og det var helt fantastisk!

Martin: Og i dag skal vi prøve å få med oss Phoenix!

Lauren: Skulle for øvrig gjerne sett The War On Drugs, men de spiller vel… akkurat nå. Next time!

Les vår anmeldelse av gårsdagens konsert på Slottsfjell her.

ANNONCE