Nyhet

Den største revolusjonen siden 1907?

Parkteatret har fått betalingsterminal, og de ansatte jubler. Men betyr dette slutten for minibankpølsa? – Det kan få konsekvenser, sier fugleekspert.

Parkteatret - en av Oslos mest berømte konsertscener - har etter nær 100 år i virksomhet fått kortterminal i billettluka. Det betyr store endringer i publikumstrømmen rundt Olaf Ryes Plass på Grünerløkka. 

Men gleden blant de ansatte er enorm, og daglig leder Limita Lunde måtte benyttet seg av amerikanske trebokstaversforkortelser og caps lock når hun utrykte sin glede via Facebook: "OMG! TENK at etter 4 år med blod, svette og tårer, så har vi ENDELIG råd til å ha KORTTERMINAL I DØRA", skrev Lunde. 

Dager senere er begeistringen fortsatt til å ta og føle på:

– Etter 100 år uten kortteminal på Parkteatret Scene, så var det vel strengt tatt på tide å oppdatere oss i henhold til kalenderåret, sier Lunde til GAFFA og legger til jubelbrølet: – Det gledes!

Navnløs

Kortterminalen er en NETS ingenico modell iWL250 (innfelt), og skal være å finne i billettluka fra søndag 6 juli og konserten med Future Islands.

Parkteatret opplyser at de har tenkt over flere gode kallenavn til deres nyeste teknologiske familiemedlem, men at det foreløpig er ubestemt hva terminalen skal hete. Publikum oppfordres til å komme med forslag. 

Billettluka hvor den foreløpig ukristne betalingsterminalen står heter forøvrig My Name Is Luka. 

Ingen fare for minibankpølsa

Etter at ryktene om at Parkteatret har gått inn i den digitale tidsalder spredte seg, har flere stilt spørsmål om det lokale næringslivet nå får seg en smell. Spesielt 7-Eleven på Olaf Ryes Plass, som har den nærmeste minibanken til Parkteatret, ble spådd en vanskelig tid i møte dersom konsertpublikummet droppet "minibankpølsa" før konsert.

Men 7-Eleven avd. Olaf Ryes plass kan berolige potensielle investorer:

– Det er alltid stort press her. Minibanken kommer nok til å bli godt brukt uansett, og vi frykter ikke en nedgang i kunder, sier en ansatt som er for opptatt med å servere pølse til å oppgi navnet sitt når GAFFA ringer.  

Kan føre til uante konsekvenser

Det har også blitt stilt spørsmål om ringvirkningene av at kontanter forsvinner enda mer fra bybildet. Kan det norske kulturlivets aversjon mot kontanter føre til uante konsekvenser, på samme måte som fuglelivet vil lide dersom man dreper for mange veps? 

– Njæ, sier en representant for Norsk Ornitologisk Forening til GAFFA. – Insekter [deriblant veps - entomolog red.] florerer i våtmark, som er verdens mest truede naturtype. Mange fugler trekker langt sørover, ned til Afrika, og må "mellomlande" på våtmarker  for å fylle opp. Dersom de markene blir tørrlagt blir det et problem for fuglene. Det er en bakgang for kulturlandskapsfugler i Norge, sier vår mann i NOF, som dermed kanskje svarte på spørsmålet vårt. 

Parkteatret har historie tilbake til 1907, mens kortleseren vil altså være å finne i My Name Is Luka førstkommende søndag. Blir du den første til å ta den i bruk?

ANNONCE