Nyhet

Prince saksøker fans

22 fans får føle ikonets vrede, etter at han har anklaget dem for brudd på opphavsrettighetene.

Man skulle tro at Prince hadde nok penger på kontoen. Likevel har den Minneapolis-fødte funkrockeren besluttet å saksøke 22 brukere av Facebook og Googles blogger for brudd på opphavsretten, for den pene summen $1 million per hode, skriver spin.com.

Ifølge den 21 sider lange anklagen, saksøker Prince dem på basis av brukernes massive misbruk av sitt materiale. To av de tiltalte, Dan Chodera og Karina Jindrova, står tiltalt for å ha lagt ut flere bootlegvideoer av Prince på Facebook-profilene sine. Anklagene er i samme ånd for de 20 andre tiltalte.

I tillegg til erstatningskravet, krever Prince alt materiale som har med ham å gjøre returneres, og at de tiltalte vil ha permanent forbud mot å utnytte rettighetene han. Attpåtil krever Prince at alle inntektene de tiltalte har hatt gjennom materialet hans tilbakebetales med renters rente. 

Prince ønsker at saken skal foran en jury hvor erstatningskravets størrelse vil bli tatt i betraktning. Det er neppe realistisk å forvente at de tiltalte kan betale 1 million hver i erstatning, og dermed kan en anta at rettssaken heller vil ha en symbolsk funksjon. Dette handler kanskje mer at Prince ønsker å sette et standhaftig eksempel for fremtidige generasjoner, og samtidig opprettholde kontroll over sitt navn og materiale. 

Om det er et positivt signal å sende til fanbasen sin eller ikke, kan diskuteres. Det er derimot et litt trist tegn på musikkbransjens kamp for å overleve, og debatten om opphavsrett i en digital tid.

ANNONCE