Nyhet

— Ikke en konkurrent til VG-lista

Nordic Playlist bygger ut hitlistekonseptet, men truer ikke statusen til Norges offisielle hitliste, mener partene.

Nordic Playlist, en ny hitliste som har som mål å samle den mest innflytelsesrike og banebrytende musikken fra de nordiske landene, ble lansert denne uken. Nettsiden med nordiske topp 10-lister er en gratistjeneste, som også innbefatter playlister kuratert av musikere, DJ'er, journalister og bookingagenter.

Hver uke samler ulike musikkjennere fra alle lag av bransjen en spilleliste bestående av ti låter, som utgjør deres favoritter fra de nordiske landene. Listene blir gjort tilgjengelig på nordicplaylist.com samt streamingpartnerne Deezer, Spotify og WiMP. 

Den mer redaksjonelle tilnærmingen til hitlistekonseptet står i kontrast til VG-lista, som for øyeblikket er en ren salgs-og streamningliste, men de to partene ser ikke på hverandre bitre fiender, tvert imot. Trude Løken i IFPI sier til GAFFA:


 

— Vi ser ikke på Nordic Playlist som noen konkurrent til VG-lista i og med at det er lister basert på forskjellige grunnlag. Der VG-lista er generert ut fra salgstall, er Nordic Playlist basert mer på listemakers smak, og et ønske om at andre skal oppdage artistene som kommer med på listene. Jeg ser det mer som en supplerende liste som kanskje heller er med på å utfylle det store musikkbildet.

Også redaktør for Nordic Playlist, Francine Gorman, mener at listene oppfyller to forskjellige behov: 


Vi bruker salgs- og strømmedata fra IFPI som er tilgjengelige via flere kilder. Det som er unikt er at vi presenterer listene i Norge side om side med det som er populært i andre skandinaviske land, så brukerne forhåpentligvis kan plukke opp ny musikk å høre på også. 

Nordic Playlist er et initiativ fra NOMEX, det pan-nordiske samarbeidet for musikkeksport, og er støttet av Nordisk Råd. Prosjektet sikter mot å promotere større samarbeid mellom de Nordiske landene i tillegg til å promotere nordisk musikk internasjonalt.

ANNONCE