Nyhet

Enslaved fremfører maritimt bestillingsverk

Metalgutta skal stå på dekk akompagnert av et gigantisk båtfløyteorkester under sommerens The Tall Ships Races i Bergen.

Enslaved har takket ja til å delta under komponisten Ole Hamres bestillingsverk til sommerens The Tall Ships Races, hvor Bergen er vertskap for fjerde gang. Det er ventet et hundretalls seilskip og nærmere tre tusen sjøfolk til byen under arrangementet, og lørdag 26. juli loves det en "megahappening med metal, shanty og båtfløyter" når bestillingsverket skal fremføres i Vågen.

— Det maritime har vært en del av bandet, med vår vinkling på det norrøne, vikinger og reisene deres. Flere av oss i bandet har også vokst opp langs sjøen, og har familie som har vært til sjøs. Vi driver jo også og reiser; turnerer nesten over hele verden. Vi føler slektskap til shantytradisjonen, sier Enslaveds Ivar Peersen i et intervju med Bergens Tidende.

Akompagnert av korsang og båtfløyter fra flerfoldige skip har nok bestillingsverket alle forutsetninger for å bli en interessant seanse både for metalbandet såvel som for publikum. Enslaved kommer nemlig til å spille fra fordekket på skipet Statsraad Lehmkuhl, og ifølge Hamre, som gjorde et lignende båtfløyteverk for Nattjazzen i 2001, kommer dette til å bli "Norges største båtorkester noensinne".


ANNONCE