Nyhet

Se Flaming Lips og Miley Cyrus fremføre 'Yoshimi' sammen

Låta fra leppenes mesterverk Yoshimi Battles the Pink Robots ble fremført live som duett av Cyrus og Coyne.

Det er etterhvert blitt viden kjent at frøken Miley Cyrus er ute etter å overraske og sjokkere på sin pågående Bangerz-verdensturné. Med denne helgens opptrinn i Los Angeles tok ting likevel en vending få kunne ha forutsett. Da Cyrus spilte foran tusener av fans i Staples Center sjokkerte hun nemlig like så godt vettet av alle ikke-tilstedeværende alternativrock-purister, ved å få med The Flaming Lips på scenen for å fremføre en versjon av alternativheltenes Yoshimi Battles the Pink Robots, Pt. 1 sammen med dem. Som faktisk var skikkelig fin.

Wayne Coyne og co. har riktignok siden sine drøyt psykedeliske og støyete tidlige dager på 80-tallet trådd så langt ut av alternativ-skyggene og inn i den glade offentligheten at de spilte inn en spesialkomponert sang for Svampebob-kinofilmen, men dette er likevel første gang at Coyne sang i duett med en ekte Disney-prinsesse.

Cyrus er visstnok stor fan av The Flaming Lips, og ikke minst bandets største mainstream-suksess til dags dato, den legendariske 2002-skiva Yoshimi Battles the Pink Robots. De gamle counter-culture-karene har iblant vært såpass avskremt av den massive mainstream-appelen de plutselig oppnådde på det tidlige 00-tall at de har følt trangen til å utgi skikkelig sære greier som skiva The Terror, men nå om dagen er de tydeligvis helt komfortable med å ha skrevet låter så magisk catchy at verdens største popprinsesser skulle ønske de var deres.


Coyne delte sine tanker om Cyrus med Rolling Stone i desember:

– Jeg liker estetikken hennes mer enn Lady Gaga, som jeg føler at i år er så veldig "Ta meg seriøst", mens Miley er mer "Jeg gir totalt faen", noe som jeg synes er mye mer gøy. Jeg liker den greia når folk bare går rundt om kring inni en regnbue.

Nyt spetakkelet selv. Vi vet du uansett ikke tror det før du se og høre det:

ANNONCE