Nyhet

Premiere: Reptile Youth - JJ

Danskenes nye singel er basert på en fan og tidligere rusmisbruker.

Danske, smågærne og skrytt opp i skyene for sine energiske liveshow. Reptile Youth har en eksentrisk punk-fremtoning, men bringer frem en innovativ blanding av post, pop, synth og et snev shoegaze på sin nye singel JJ. Låta blir dermed første singel fra det kommende albumet Rivers That Run For A Sea That Is Gone (slippes 10. mars).

Sangen er basert på en sann historie om en mann med initialene JJ, som har vært en tung rusmisbruker fra en alder av 22. Han er også en stor Reptile Youth-fan. 

— På en eller annen måte fikk han tak i e-postadressen vår og begynte å skrive meg. Mailene var urovekkende, men samtidig brutale og vakre på samme tid. Han er på mange måter som et barn som skriver uten filter. Vi mailet en stund og på et tidspunkt fortalte han meg at hans lengste pause fra narkotika noensinne hadde vært åtte dager. Han hadde et høyt ønske om å slå sin personlige rekord. Dermed lovet jeg ham at jeg ville skrive en sang om ham hvis han lyktes. Resultatet er JJ, som også inneholder noen av linjene fra vår korrespondanse, forteller vokalist og låtskriver Mads Damsgaard Kristiansen.


Trentemøller har også laget en remix av JJ, som slippes samtidig som singelen.

Sjekk ut GAFFAs premiere på Reptile Youth sin nye singel her:


ANNONCE