Nyhet

Michael Jackson-fans får 1 euro i erstatning

…for følelsesmessig skade etter popkongens død.

Fem franske Michael Jackson-fans har vunnet en rettsak om erstatningskrav etter popikonets bortgang i juni 2009. Dommen faller på bakgrunn av at de fem tilsynelatende har pådratt seg en "følelsesmessig skade" etter dødsfallet. I erstatningssum får franskmennene tildelt 1 euro i erstatning hver, skriver Rolling Stone Magazine.

De fem tilhører den offisielle Michael Jackson-fanklubben i Frankrike. Klubben har tidligere saksøkt dr. Conrad Murray - legen som er dømt for å ha gitt Jackson en dødelig overdose. Erstatningen gis på bakgrunn av vitneutsagn og legeerklæringer som har påvist at Jacksons død har direkte påvirket deres psykiske tilstand.

- Så vidt jeg vet, er dette første gang noensinne at følelsesmessig skade i forbindelse med en popstjernes død er blitt erstatningsgitt. De har vært gjennom en sterk påkjenning og jeg er lettet over at deres lidelse er blitt tatt alvorlig, har advokaten deres, Emmanuel Ludot, uttalt til AFP.


Ludot forklarer også at de fem fansene ikke vil gjøre krav på erstatningssummen, men ønsker å la dommen stå som en symbolsk verdi. De håper også at de nå kan få muligheten til å besøke Jacksons grav, som er utilgjengeliggjort for offentligheten. Jackson er gravlagt ved Forest Lawn Memorial Park i Los Angeles.

Michael Jackson døde i juni 2009 og legen Conrad Murray ble i 2011 dømt for uaktsomt drap. Han er dømt til fire års fengsel, men ble allerede i oktober i fjor løslatt på grunn av plassmangel i fengslene i California.

ANNONCE