Nyhet

Topp 5: Sohn

Onsdag spiller Sohn på Parkteatret i Oslo. Her kommer fem gode grunner til å ta turen.

Den britiske Wien-baserte artisten, låtskriveren og produsenten Christopher Taylor (bildet) har gjenoppfunnet seg selv under artistnavnet Sohn.

Onsdag 3 desember står han på scenen på Parkteatret i Oslo, og i den anledningen har vi samlet sammen en aldri så liten liste med fem gode grunner til å legge turen innom løkkas kulturhus denne kvelden.

1. Den fantastiske videoen til Bloodflowers.

I fjor slapp Sohn sin første offisielle singel gjennom det britiske plateselskapet 4AD. Bloodflowers fikk mye oppmerksomhet for sin fantastiske musikkvideo og ble av Pitchfork beskrevet som Sohns 'mest sorgfulle, mektige suksess til nå'. Singelen fulgte opp EP-en The Wheel, som ble sluppet sent i 2012.

2. Trouble Over Tokyo

Før Taylor tok i bruk artistnavnet Sohn ga han ut fire album med prosjektet Trouble Over Tokyo. Denne låten og videoen er hentet fra 2008-albumet Pyramides, som The Guardian mente var en nærmest ufattelig blanding av Thom Yorkes eksistensielle angst og Justin Timberlakes seksuelle grådighet.

3. Stjerneremixer

Sohn har ikke bare utmerket seg med eget materiale, men har også gjort fine remixer for andre artister som Banks, Kwabs og Rhye. Denne mystiske remixen av Lana Del Reys Ride fra 2012 har for alvor brent seg inn i våre øreganger.

4. Debutalbumet, og singelen Artifice.

I april kom endelig debutalbumet Tremors. Derfra, denne nydelige saken: 

5. Ehhh...GAFFAs anmeldelse av debutalbumet.

GAFFA smelte til med fem stjerner og skrev blant annet: "Her knirkes og knitres det i låter som beveger seg i melodramatikkens duse ytterkanter. Lydbildene er like sofistikerte som de er sensuelle. Hadde det ikke vært for inderligheten i tekstene kunne man forvekslet elektronikaen med noe langt mer dekadent".

Billetter til konserten finner du, som alltid, på GAFFA LIVE.

ANNONCE