Nyhet

The Flaming Lips om The Beatles og Miley Cyrus

- Gjør din greie! La håret ditt vokse langt, ta på deg rare klær, ta dop, bare gjør som du vil!

I høst slapp de amerikanske glad-psykedelika-rockerne The Flaming Lips en celeber versjon av The Beatles' Sgt. Pepper som de døpte With A Little Help From My Fwends. GAFFA tok en prat med frontfigur Wayne Coyne om The Beatles, og ikke minst om The Flaming Lips sitt samarbeid med Miley Cyrus.

Det var ikke tilfeldig at The Beatles ble utgangspunktet for platen:

– Vi tok Beatles' verk som inspirasjon og gjorde det til våre egne låter, uten å være Beatles. Det er jo nettopp det Beatles sier: Gjør din greie! La håret ditt vokse langt, ta på deg rare klær, ta dop, bare gjør som du vil!


Ifølge Coyne var det Cyrus som tok det første steget i deres musikalske samarbeid:

Miley Cyrus hadde nylig tatt kontakt med meg via Twitter. Vi var fans av henne og syntes at hun var en gæren og smart jente med en bra attityde. Jeg svarte, vi begynte å tekste og ringe hverandre, også la hun inn vokalspor til Lucy In The Sky With Diamonds og A Day In The Life som bare ga alle bakoversveis. Da fikk vi viljestyrken til å ta for oss hele albumet.

Platen fikk hele fem stjerner av vår anmelder som beskrev albumet som en stjernespekket psykedelisk hyllest. Til tross for gode anmeldelser, er det flere The Flaming Lips-fans som har kritisert bandet for å jobbe med Cyrus:


– Jeg vil heller prøve å forstå hvorfor noen av våre fans føler det sånn enn å avblåse det. Når det er sagt synes jeg selv at det å jobbe med Miley Cyrus er det mest pønkete du kan gjøre akkurat nå! Jeg tror at folk om to-tre år vil innse at hun er den nye Björk. En kompromissløs og gæern freak som gjør virkelig interessante ting der hun er helt i kontroll over alt hun selv gjør.

The Flaming Lips ligger på ingen måte på latsiden. De er allerede på god vei med sin neste utgivelse:

– Vi er i gang med neste album og har tre virkelig gode låter alt. Hvis vi er heldige, klarer vi å jobbe oss opp mot 8-10 av dette kalibret. Men forhåpentligvis blir det ikke før tidligst om et års tid. Verden har fått rikelig med Flaming Lips-utgivelser de siste fire årene!


Hele intervjuet kan du lese her.

Under kan du se The Flaming Lips covre Lucy In The Sky With Diamonds sammen med Miley Cyrus under årets Billboard Awards:


ANNONCE