Nyhet

Ian McLagan er død

Den kjente engelske musikeren har gått bort i en alder av 69 år.

Ian McLagan (bildet) er død, melder Paste Magazine. Den engelske keyboardisten skal ha havnet på sykehusi Austin, Texas, tidligere i dag grunnet et slag. Han ble 69 år.

McLagan er kanskje mest kjent for å være medlem av den britiske gruppen Small Faces, som senere ble til Faces da vokalist Rod Stewart og gitarist Ron Wood ble med i bandet i 1969.

De siste årene har Faces igjen spilt konserter men da med Simply Red-vokalist Mick Hucknall som stedfortreder for en noe motvillig Stewart, og delvis Bill Wyman og Glen Matlock fra henholdsvis The Rolling Stones og Sex Pistols som erstattere for den avdøde bassisten Ronnie Lane.


Senest i fjor gikk bandets trommeslager Kenney Jones ut og fortalte at en gjenforening med Rod Stewart bak mikrofonen kunne skje i løpet av 2014.

Den avdøde keyboardisten hadde det travelt også utenom Small Faces og Faces. Etter at Faces brøt opp i 1975 fungerte han i mange år som keyboardist for The Rolling Stones. I tillegg til dette samarbeidet han også i studio med folk som Chuck Berry, Bob Dylan, Nikki Sudden og Bruce Springsteen.

Den triste nyheten om Ian McLagans bortgang kommer bare én dag etter at The Rolling Stones' faste saksofonist Bobby Keys døde av skrumplever.

ANNONCE