Nyhet

Alternativ Julekalender luke #10: The Beards

I dagens luke får vi serverte en aldri så liten historie om julekortenes betydning.

Våre favorittskjegg er tilbake med sin sedvanlig uvanlige juleindie på trøndersk! Solide doser skrangel, sjarm og hverdagspoesi med snurrige vendinger - ta godt i mot The Beards!

Julehilsen fra The Beards

I år har vi i The Beards hentet inn eksperthjelp. Tom Bloch-Nakkerud – arkeolog, forfatter, bildearkivar og mangeårig medlem av en av verdens største klubber for samlere av gamle postkort, Norske Postkortsamlere – hilser kalenderfolket med følgende visdomsord.

«Åneiånei - Trist blir den som ikke lenger kan lese sine julekort. Og dobbelt medlidenhet får han eller hun fra dem som samler på gamle kort. For dem er bare én ting verre enn kort som har blitt klistret inn i album, og det er kort der frimerkene er klippet bort. I julekortets barndom – for hundre år siden – var det mange som gledet seg over disse små kunstverkene og tok vare på dem i album. Men å bruke lim var utenkelig. Kortene ble montert i spesielle brevkortalbum, helt uten å bli skadet. Dermed gikk det an å ta dem ut og glede seg over hyggelige hilsener så ofte man ville. Åjaåja.»

God jul fra Tom Bloch-Nakkerud og The Beards

ANNONCE