Nyhet

Musikkvideoens nye gullalder?

Verdens største musikkvideobibliotek lansert.

I går gikk startskuddet for norske vidFlow, en helt ny streamingtjeneste for musikkvideoer. Gründerne bak tjenesten reklamerer med verdens største musikkvideobibliotek og støtte fra alle de store plateselskapene.

vidFlow skal bli musikkvideoens ekvivalent til Spotify og gjenreise musikkvideoens gullalder, heter det i en pressemelding fra selskapet.

— Etter at tidligere rendyrkede musikkvideoplattformer som MTV skiftet fokus til reality rundt årtusenskiftet, har vi alle dessverre vært nødt til å nøye oss med å bruke enormt med tid på å grave frem videoer blant haugevis av skrot på YouTube. Med vidFlow kan vi med kun et par klikk finne nye og gamle favoritter, og endelig igjen lene oss tilbake og nyte offisielle musikkvideoer i timesvis, sier daglig leder Nassir Achour i forbindelse med lanseringen.


I tillegg til at tjenesten skal ha verdens største bibliotek for høykvalitets musikkvideoer og vil levere musikkvideoer, konserter og annet videoinnhold sortert, anbefalt og skreddersydd til brukeren, lover de også å genere penger tilbake til artistene og plateselskapene.

Hele 70 prosent av inntektene går nemlig direkte til artistene og rettighetshaverene.

— For to karer fra lille Oslo å gå i møter i London og New York med verdens største plateselskaper, og få beskjed fra toppledelser om at de ønsker å satse på vidFlow som fremtidens digitale plattform for musikkvideoer er helt absurd og så fjernt fra hva vi så for oss da vi gikk igang med en liten app-idé for to år siden, avslutter Achour.


Tjenesten kan lastes ned via iTunes og Android.

ANNONCE