Nyhet

– Mus fikk drillet hull i hjernen

Både Grimes og Pamela dropper isbøtte-utfordringen etter påstander om dyreplageri.

Grimes, eller Claire Elise Boucher som hun egentlig heter, har valgt å stå over isbøtte-utfordringen som herjer sosiale medier om dagen. De siste ukene har kjente navn som Eminem, Rihanna, Coldplay, Arcade Fire og Skrillex fått tømt en bøtte med iskaldt vann over seg til støtte for ALS-saken.

ALS står for amyotrofisk lateralsklerose og er en dødelig sykdom som fører med seg muskelsvikt hos den rammede. Internettkampanjen til støtteorganisasjonen for sykdommen må sies å være en suksess, men Grimes, som ble utfordret av DJ'en Richie Hawtin, står ikke over fordi hun er lei av å se våte og kalde kjendiser på Facebook.

På sin Tumblr-profil skriver hun at hun ikke vil donere penger til organisasjonen bak kampanjen fordi de er kjent for å utføre testing på dyr. Artisten sier derimot at hun vil donere penger til Malala Fund fordi "utdanning er nøkkelen til nesten alle problemer menneskeheten står overfor".


Malala Fund jobber spesielt for jenters rett til skolegang.

Grimes er ikke det eneste kjente navnet som står over isbøtte-utfordringen. Også Pamela Anderson, som nylig dukket opp i en musikkvideo med Morrissey, har takket nei til utfordringen av samme grunner som den kanadiske artisten. Den tidligere Baywatch-stjernen valgte å snu bordet og utfordre organisasjonen til å slutte med dyretesting i en statusoppdatering på sin Facebook-side.

"Mice had holes drilled into their skulls, were inflicted with crippling illnesses, and were forced to run on an inclined treadmill until they collapsed from exhaustion. Monkeys had chemicals injected into their brains and backs and were later killed and dissected", skriver Pamela i innlegget. 


ANNONCE