Nyhet

The Who hinter om ny verdensturné

De britiske rockeheltene vil feire 50-årsjubileumet sitt med stil.

Det legendariske rockebandet The Who feirer i år femti år som band, og selv om både den ikoniske trommeslageren Keith Moon og bassist John Entwistle ikke lenger er blant oss, har gitarist Pete Townshend og vokalist Roger Daltrey gjort flere turnéer under The Who-navnet i de senere år.

I januar begynte de to å snakke om å gå i studio igjen, og nå bekrefter Townshend overfor Billboard at The Who forbereder seg på en stor verdensturné for å feire at det er femti år siden bandet ble startet.

— Jeg er ikke så veldig begeistret for å dra ut på veien igjen, men jeg er fremdeles i god form og med en gang vi setter i gang så finner jeg en slags glede med det, sier den 68 år gamle gitaristen.

De planlegger å starte turnéen på de britiske øyer rundt juletider for deretter å gjøre en rekke konsertdatoer i USA neste år. Foreløpig er ingen datoer annonsert.

The Who spilte sist i Norge i 2007 da de besøkte Quartfestivalen i kjølvannet av albumet Endless Wire.

Vokalist Roger Daltrey ga i forrige måned ut et samarbeidsalbum med den tidligere Dr. Feelgood-gitaristen Wilko Johnson, til gode skussmål fra GAFFAs anmelder:

"Albumet byr på aggressiv, sylskarp rhythm'n'blues som svinger som bare det. Wilko hamrer av gårde på gitaren som det skulle være det siste han gjorde. På toppen av dette vrenger Daltrey ut sin stemme og sammen sitter det som hånd i hanske. Tett, rått og svett. Dette er et album som oser av spilleglede. Her har de storkost seg i studio, full pinne fra første gitarriff flerrer ut av høytalerne til siste tone svinner ut."

Les resten av anmeldelsen her.

ANNONCE