Nyhet

Synger om mensen og Katy Perry

Se Lily Allens ferske musikkvideo til tittelsporet på hennes kommende album Sheezus.

Den kontroversielle sangeren og låtskriveren Lily Allen er nå på banen med både låt og tilhørende musikkvideo til tittelsporet på hennes kommende album Sheezus, som utgis 5. mai.

Om låta har artisten selv sagt at hun gjerne kunne tenkt seg den som en radiosingel, noe som tilsynelatende ikke lot seg gjøre på grunn av det langsomme tempoet og "det at den inneholder ordet 'menstruasjon', som virker provoserende på folk, til tross for at halvparten av verden får det en gang i måneden", som Allen så fint har uttalt det.

Den frittalende popyndlingen synger dessuten følgende i refrenget:

"Ri-Ri (Rihanna, red.) isn't scared of Katy Perry's roaring, Queen Bey's (Beyoncé, red.) gone back to the drawing // Lorde smells blood yeah, she's about to slay you, Kid ain't one to fuck with when she's only on her debut // We're all watching Gaga, LOL haha, dying for the art so really she's a martyr".

Til tross for at det kan høres ut som Allen prøver å utbrodere et høyt ønske om å trone på toppen av dagens pop-pyramide, er bildet dog mest karikert og handler om hennes kamp for likestilling mellom kjønnene.

— Jeg vil ikke kategoriseres med andre bare fordi vi har samme kjønnsorgan og bryster. Ingen vil skrive "Lily Allen vs. Ed Sheeran". Det skjer bare ikke... Det føles som at kvinner blir stilt opp mot hverandre fordi det er den siste rest av makt mennene har. De sier "let's make them feel shit about each other", har hun tidligere uttalt til Rolling Stone.

Musikkvideoen til Sheezus rommer en stor mengde symbolske tegn av både hedensk og guddommelig karakter som figurerer i "overdraw"-lag som musikkvideoen er konstruert i. Se den her:

Det ble nylig bekreftet at den britiske popyndlingen gjester Stavernfestivalen torsdag 10. juli. Les mer her og i GAFFAs Festivalguide.

Billetter kan anskaffes via GAFFA Live

ANNONCE