Nyhet

Nytt Michael Jackson-album på vei

Ja, du leste riktig. XSCAPE vil inneholde hittil ukjent materiale fra den avdøde popkongen.

Det har vært mange spekulasjoner om og rundt Michael Jacksons plutselige bortgang i juni 2009. Ryktene rundt et nytt album fra den avdøde popkongen kan i det minste herved bekreftes - i mai kommer nemlig XSCAPE, et flunkende nytt album bestående av hittil uutgitte låter fra Jacksons arkiv.

Produsent og musiker L.A. Reid, også blant annet sett som tidligere dommer i den amerikanske utgaven av The X Factor, har sammen med en rekke andre produsenter arbeidet med ferdigstilling av det kommende albumet, som slippes 13. mai og vil inneholde åtte nye låter. Det vil også være mulig å sikre seg en Deluxe Edition, som inneholder alle innspillingene i deres opprinnelige form.

Reid plukket ut den endelige listen over låter til albumet, som videre har blitt bearbeidet av produsenter - med ønske om å tilføye en frisk og moderne sound til materialet. Prosessen har av Reid blitt omtalt som 'contemporizing'.

Det er riktignok ikke første gang det frigjøres hittil ukjente innspillinger etter den legendariske popartistens bortgang. I høst ble det det kjent at Queen-gitarist Brian May nesten var i mål med ferdigstilling av arbeidet rundt en rekke uutgitte spor fra bandet, deriblant et knippe duetter mellom den også avdøde Freddie Mercury og Jackson.

– De har bare ligger og slengt i årevis (...), så vi bare bestemte oss for å gjøre dem ferdig og se. De er ganske gode – en av dem er veldig gode, uttalte Queen-trommis Roger Taylor om de frem til da ukjente innspillingene.

Les mer om dette her.

Michael Jackson døde i juni 2009 og legen Conrad Murray ble i 2011 dømt for uaktsomt drap. Han er dømt til fire års fengsel, men ble allerede i oktober i fjor løslatt på grunn av plassmangel i fengslene i California.

XSCAPE er fra og med i dag mulig å forhåndsbestille via blant annet iTunes.

ANNONCE