Nyhet

Disse smeller Slottsfjell-startskuddet

Norske veteraner, som definitivt byr på herlig sommerstemning, blir første band ut på Kongescenen.

Slottsfjell begynner å få på plass mye av programmet til sommerens store festivalhappening i Tønsberg, og nå er det klart at første band ut som skal spille på Kongescenen under årets festival er ingen ringere enn de som står for en av tidenes norske sommerhits - nemlig deLillos.

Bandet ble tidligere i år innlemmet i Rockheim Hall Of Fame, hvor målsettingen er "å hedre personer som har hatt stor betydning for norsk populærmusikks utvikling og utbredelse, eller artister med ektraordinære karrierer", og frontmann Lars Lillo-Stenberg er for tiden aktuell i TV2-serien 'Hver gang vi møtes'. 

Til sommeren, nærmere bestemt torsdag 17. juli, smeller de startskuddet fra Kongescenen på festivalfjellet i Tønsberg.


Det er intet mindre enn tyve år siden DeLillos slapp Neste Sommer og da bandet fylte Rockefeller i desember ble dette beskrevet som en 'vellykket mimrekveld' av GAFFAs anmelder, som belønnet med fire stjerner:

– Det er fortsatt umulig å unngå å bli forbanna melankolsk og sentimental av Glemte minner, mens Kokken Tor fortsatt er blant verdens beste sanger å skrikesynge med på mens man holder et plastbeger Ringnes i hånda. Og Lillo-Stenberg er fortsatt like tøff og karismatisk når han drar frem munnspillet på Uendelig trist og blåser inn i det på full styrke.

Les hele anmeldelsen her.


Slottsfjell har allerede annonsert en solid rekke artister til årets festival, deriblant to norske som serverer årets midnattskonsert og et sommerlig indierock-band som er svært mye omtalt om dagen.

Full oversikt over årets lineup, samt mer info om Slottsfjell, finner du i GAFFAs Festivalguide.

Se musikkvideoen til deLillos sin Ut her:


ANNONCE