Nyhet

Norsk nykommer-video klar for Raindance

Du har kanskje aldri hørt om Oslo-bandet Still Changing, men det har juryen til Raindance Film Festival.

Om en ukes tid er det klart for musikkvideo-showcase på Raindance-festivalen i London, en stor filmfestival for uavhengig film som i år arrangeres for tjueførste gang. Ved siden av internasjonale storheter som Disclosure og Nick Cave and the Bad Seeds har også et lite norsk band fått en video med på programmet. Oslo-baserte Still Changing sin egenproduserte video til låta Breathe fant, til deres egen store overraskelse og glede, veien til den britiske hovedstaden etter en vellykket visning på kortfilmfestivalen i Grimstad i juni.

Videoen til det fortsatt mildt sagt ukjente bandet er regissert av Andreas Ramsdal på et budsjett på bare 10 000 kroner, og tar seeren med på en uvanlig liten tur gjennom den norske hovedstaden en kald vinterdag. Det eksotiske snødekte bybildet bør fascinere både britene og deres gjester fra verden rundt under festivalen, og det skader heller ikke at det dreier seg om en ganske så fengende liten poplåt.

Raindance Film Festival 2013 går av stabelen den 25. september til 6. oktober i Vue Piccadilly, London. For den som vil få med seg årets Music Video Showcase er det bare å ta turen fredag 27. september. Festivalen begrunner årets utvalg av musikkvideoer med at de representerer et variert utvalg filmskapere og en rekke ulike stiler og lyder, og at de alle "underholder, imponerer og eksperimenterer".
 
Etter festivalen tar Still Changing med seg sin nye internasjonale erfaring og økte selvtillitt til Bergen, der de spiller en konsert på Hulen den 31. oktober.
 

Still Changing - Breathe (Official Music Video) from andreas h. r. on Vimeo.


ANNONCE