Nyhet

Envy får europeisk prestisjepris

Duoen har gjort suksess over landegrensene, og skal nå måle krefter mot store navn som Disclosure og Icona Pop.

Envy har herjet hitlistene med Am I Wrong denne sommeren, og skal også headline den nye prisutdelingen P3 Gull i slutten av måneden. Men det er ikke bare her til lands at den ydmyke hiphop-duoen har gjort det skarpt. Nå er de nemlig blant vinnerne av en EBBA-pris (European Border Breakers Awards), og selve prisutdelingen går av stabelen i Nederland i forbindelse med den årlige showcasefestivalen Eurosonic.

I tillegg til den norske duoen er Disclosure, Icona Pop, GuGabriel, Lukas Graham, Woodkid, Zedd, Asgeir, Kodaline og Jacco Gardner de andre artistene som henter hjem hver sin prestisjefylt pris i midten av januar.

Prisene går til artister eller band som har greid å gjøre suksess over landegrensene i Europa, og blant de tidligere vinnernavnene finner vi blant andre Adele, Mumford and Sons, Damien Rice og The Fratellis.


Selve utdelingen finner sted i den nederlandske byen Groningen 15. januar, og blir tradisjonen tro ledet av den kyndige BBC-programlederen Jools Holland.

Publikum kan stemme på sin største favoritt blant de ti vinnerne her frem til 20. desember. Det trekkes også ut vinnere blant stemmegiverne, som får dekket reise og opphold i forbindelse med prisutdelingen, hvor prisvinnerne (og muligens noen tidligere vinnere) vil opptre.

ANNONCE