Nyhet

Alternativ Julekalender 2013

Alternativ Julekalender har siden 2007 vært en reddende engel for alle som begynner å bli lei av all den tradisjonelle julemusikken. I 2013-utgaven er GAFFA atter en gang med på å levere en ny låt de 24 første dagene i desember.

Enhver musikkinteressert sjel her til lands har nok fått med seg Alternativ Julekalender på ett eller annet tidspunkt de siste årene. I morgen kommer den aller første luken, og den kan du enten åpne via Alternativ Julekalenders Facebook-side eller Twitter, eller akkurat her på GAFFA.com.

Dette er sjuende år på rad at Jonny, Arne og Stian i indielabelet Riot Factory byr på små drypp av adventslykke for de av oss som raskt blir forsynt ved tanken på plastikkjul, kjøpepress og sjokoladetrær som smaker tjære. Selv skriver de:

Tiden er inne for nok en Alternativ Julekalender. Nye og gamle julefavoritter i ny drakt spilt av noen av Skandinavias feteste artister - det blir vel ikke bedre enn det?!

De siste årene har band som Kråkesølv, Moddi, Blood Command, Team Me, Kvelertak, Pelbo, Efterklang, Amiina, Truls, Death By Unga Bunga, Einar Stray, Hanne Kolstø, Sandra Kolstad, Mathias Eick, Highasakite, Nils Beck, Philco Fiction, Honningbarna, Deathcrush, Dråpe, Scarlet Chives, Ekkolodd, Sweden, Casiokids, Hvitmalt Gjerde og Maribel stilt opp med digge julesanger i et utall forskjellige sjangre. Ja, og så flere hundre andre bra band også. Gode saker med andre ord!

Alternativ Julekalender ble født i en stue på Lademoen i Trondheim i november 2007. De første låtene ble spilt inn av gutta selv, med naboer og venner på besøk, og sendt til de som ville ha. Etterhvert var pågangen såpass stor at det måtte flere til. Etter en ringerunde til forskjellige band og musikkvenner i Trondheim fyltes 24 luker med ny julemusikk og til slutt var det hele 400 mennesker som åpnet dem. Syv år senere, i 2013, har det hele vokst en smule og nå er det godt over 8000 mennesker som følger Alternativ Julekalender med spenning. Grisefett, spør du oss!


En ny julesang fra 1. - 24.desember - rett i mailboksen din! Lykke!

ANNONCE