Nyhet

Storslipp fra Øya

De fire nye navnene som ble offentliggjort til årets utgave av Øya kan nok kjapt sørge for at resten av billettene forsvinner i en fei.

Godspeed You! Black Emperor, Beach House (bildet), Haraball og Niko Valkepää ble idag meldt klare for Øya 2013.

– Når verdens beste postrockband returnerer ti år etter forrige utgivelse, er det på sin plass at de viser resten hvordan det skal gjøres. Musikklandskapet har forandret seg drastisk siden sist Godspeed You! Black Emperor slapp noe, og i en tid der man knapt har tid til låter på over fem minutter, er dette bandet viktigere enn noen gang før.

Dette skrev vi da Godspeed You! Black Emperor slapp sitt etterlengtede nye album i fjor høst. 

Beach House imponerte oss ikke mindre med sitt tredje album, som ble sluppet på våren i fjor:

– De som har fulgt med siden debuten vet at det vesle musikkhuset på stranden inneholder utsvevende melodier så vakre at man står i fare forelske seg i melodiene, men også at Beach House ikke bare er behagelig musikk - de er smarte også. Noe som har vært tydelig på en rekke av Beach House største hits.

I tillegg er to norske spennende navn klare for festivalen i Middelalderparken. Haraball slipper sitt debutalbum «Sleep Tall» i mai, mens Spellemann-nominerte Niko Valkepää kommer for å for alvor gi samisk musikk et løft.

ANNONCE