Nyhet

Storslipp fra Norwegian Wood

Oslo-festivalen har huket inn to nye toppnavn til årets festival.

Det er duket for litt av en lørdagskveld 15. juni nå som Norwegian Wood avslører sine headlinere denne kvelden. De walisiske nittitallsheltene Manic Street Preachers (bildet) deler scenen i Frognerbadet med de ikke mindre legendariske irene og My Bloody Valentine. 

Manic Street Preachers skal ha et nytt album på vei tidlig i 2014. Vokalist og gitarist James Dean Bradfield fortalte om planene til BANG Showbiz sent i fjor og sa blant annet:

– Jeg prøver å finne et godt ord for å beskrive albumet. Jeg vil ikke si esoterisk, for det ordet er det ingen som har lyst til å høre, og det er ikke eklektisk heller. Det er i hvert fall ikke som «Lifeblood» (fra 2004, red.) som var usammenhengende og ikke hadde noe særlig livsblod. Det var vel heller blodfattig! Jeg synes vi har laget noe mye bedre denne gangen. 

I forrige uke kunne de bekrefte at det kommende albumet, som blir deres ellevte, blir spilt inn i Berlin-studioet Hansa Tonstudio hvor blant andre David Bowie har vært før dem. Hans «Heroes»- og «Low»-album, begge gitt ut i 1977, ble tatt opp i studioet. 

My Bloody Valentine overrasket nok noen og enhver når de returnerte til det såkalte søkelyset tidligere denne måneden med «MBV», deres første album på 21 år. GAFFA-redaktør Øyvind Rones ga albumet solide fem av seks stjerner og sa blant annet:

– Som før er det den seige gitarlyden alt handler om, det høres fortsatt ut som at de spiller høyt selv når man drar ned volumet, det kiler i ørene akkurat slik det skal gjøre med My Bloody Valentine. Når Bilinda Butcher synger, høres det fortsatt ut som at det står fem-seks av henne fysisk rundt deg.

– Det føles uansett veldig riktig at My Bloody Valentine returnerer med nettopp dette albumet, et album som kommer til å få en million shoegazere fra nyere tid til å føle seg litt dumme. Ikke at de bør føle seg dumme, men de gjør det nok likevel. Når «New You» og «In Another Way» får gjøre som de vil, er det vel det beste innen sjangeren siden, vel, «Loveless». Det er akkurat som det skal være, altså.

Norwegian Wood arrangeres i Frognerbadet i hovedstaden fra 13. til 16. juni. Blant de andre større bookingene dette året finner man navn som Nick Cave and the Bad Seeds, Rod Stewart, Band of Horses og Noah and the Whale. Billetter ligger allerede for salg hos Billettservice.

ANNONCE