Nyhet

Ny video fra Stereopol

Da oslobandet skulle lage sin nye video, outsourcet de like gjerne oppgaven til Transkaukasus.

Forrige gang indierockkvintetten Stereopol lagde video, mottok den en god del oppmerksomhet, mye på grunn av sin fargerike fremtoning. Videoen til «Northern Lights Shuffle» ble spilt inn i Hauketo og Prinsdal kirkes mulm og mørke, hvor vegger og tak ble kledd med søppelsekker, før bandet selv fikk både instrumenter og seg selv badet i UV-maling.

Selv om resultatet ble heller minneverdig, forsøkte Stereopol seg på noe nytt da de skulle lage videoen til låten «The Pit». Basert på bandets forkjærlighet for Øst-Europa og tidligere sovjetiske stater, outsourcet de like gjerne oppgaven til den georgiske regissøren og multikunstneren Katalina Bakradze.

Ideer ble diskutert frem og tilbake, midler overført til Transkaukasus, og smått om senn begynte filmingen av videoen, som tar for seg en ung manns kaleidoskopiske ferd gjennom et nærmest surrealistisk landskap. Hovedrollen spilles av Lasha Japaridze, som i følge georgiske kilder er en profilert fotomodell i sitt hjemland – han skal etter sigende også spille høyreback for fotballklubben FC Metalurgist Rustavi.

Det første bandet fikk se fra deres kommende video, slo derimot ikke helt an.

– Da vi fikk se førsteutkastet ble vi noe perplekse. Det var noen småsære elementer som vi slet med å fordøye, blant annet en Star Trek-servitør med gullfiskdrakt, Tbilisi-esler som spiser brennende høy og en MacBook som ble dratt opp av en stubbe. På dette tidspunktet fikk vi litt hetta, sier bandet, som derimot ble beroliget da et redigert andreutkast ble vist.

Både «Northern Lights Shuffle» og «The Pit» var å finne på Stereopols debutalbum, «Timbres and Phrases», som ble utgitt i begynnelsen av november i fjor. Albumet ble anmeldt av GAFFAs Øyvind Berekvam, som kalte det en oppsiktsvekkende sterk debut.

– Etter den innsmigrende lydkulissen «Timbres» sparkes albumet i gang med den utsøkt elegante «Northern Lights Shuffle». Så smyger de seg videre med lekre og refrengsterke «Fourteen Dreams». Det er kjølig, leken og smart popmusikk av en type vi har ytterst lite av her til lands. Det er ikke vanskelig å høre at det er særdeles dyktige musikere som herjer på denne platen, men de bruker heldigvis triksene på en utsøkt måte. Bare hør hvordan de vrir takten fra vers til refreng på albumets store høydepunktet, den suverene «The Pit», skrev Berekvam, og ga albumet fem stjerner.

Sjekk ut videoen til «The Pit» under:

ANNONCE