Nyhet

Neil Young besøker Norge

Kanadieren tar med seg Crazy Horse og gjør to konserter i Norge i august måned.

I forrige uke oppstod det rykter på nettet om at Neil Young & Crazy Horse ville ta turen til Norge, etter at nettstedet songkick.com hadde ført opp en konsert på Forum i København sammen med en rekke andre, europeiske datoer.

I dag ble endelig ryktet bekreftet, og Neil Young & Crazy Horse er klare for Oslo Spektrum og Bergenhus Festning henholdsvis 7. og 10. august.

Mot slutten av oktober i fjor slapp kanadieren og hans sporadiske backingband albumet «Psychic Pill». GAFFAs anmelder kalte Crazy Horse en «sønderskutt Toyota som aldri i verden ville bestått EU-kontrollen, men som likevel alltid starter».

– Det er betryggende å sette på en Neil Young-skive. Som han selv synger: «Brand new tunes with familiar chords». Man kan sette spørsmålstegn ved resirkulering, men hos Neil Young har det en tendens til å fungere. Om Young selv tidvis liker å eksperimentere, er trioen Crazy Horse den enheten som makter å trekke kanadieren ned på jorda igjen. Om denne jordnærheten alltid kler Young, kan man kanskje diskutere. Crazy Horse må være verdens mest avslappede – og slurvete – band, men igjen: Det hviler noe ekte over sammenstillingen Neil Young og Crazy Horse, skrev vår anmelder, ga albumet fire stjerner og konkluderte:

– Albumet tøffer avgårde, men selv om det knirker og piper, er motoren prima.

Sist gang Neil Young besøkte Norge, var i 2009, da han tok turen innom Frognerbadet og Norwegian Wood – den gang uten Crazy Horse i ryggen.

Billettsalget til de to konsertene starter mandag 11. mars via Billettservice.

ANNONCE