Nyhet

Fra Shaolin til Øya

Wu- Tang Clan feirer jubileum med konsert i Middelalderparken.

Det har gått hele 20 år siden rapkollektivet Wu- Tang Clan ga ut debutalbumet «Enter the Wu- Tang (36 Chambers)», som har blitt stående som en milepæl innenfor rapsjangeren. Dette markeres blant annet med en serie konserter med originalbesetningen, og 7. august har turen kommet til Oslo og Øya.

Som gruppe greide Wu- Tang Clan aldri helt å matche nivået fra debutplata, selv om album som «8 Diagrams» fra 2007 så absolutt har sine øyeblikk. De respektive medlemmene har imidlertid vært produktive både som soloartister og i samarbeid med artister utenfor kollektivet, med Method Man, Raekwon og Ghostface Killah som de mest nevneverdige.

Med tanke på jubileet er det nærliggende å tro at kung fu-fantastene kommer til å servere de fleste, om ikke alle, låtene fra debutalbumet, i tillegg til høydepunkter fra senere utgivelser både som gruppe og soloartister. I tillegg skal det visstnok komme et nytt album i juli, som har fått tittelen «A Better Tomorrow».


Det er altså lov å håpe på en fin blanding av nytt og gammelt materiale, så fremt gruppa greier å komme seg på scenen i Middelalderparken. Wu- Tang Clan har vært kjent for å avlyse konserter av mer eller mindre gode grunner, og da de nylig opptrådte på Primavera i Barcelona var det uten Method Man og Raekwon.

Vi krysser fingrene for at gjengen fra Staten Island (eller «Shaolin», som de kaller den) møter opp fulltallige og i form. Helt fulltallige blir de selvfølgelig ikke, siden gale og geniale Ol´Dirty Bastard gikk bort i 2004.

Onsdagen på Øya kan ellers by på blant annet Blur, Kvelertak og Tame Impala. Se fullt program her.


 

ANNONCE